KUNSTNET

+

FAQ – Spørgsmål og svar om design af hjemmesider

  • Street Art Graffiti Blog Hjemmeside WordPress 03

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL – FAQ

Herunder er der en FAQ med relevante spørgsmål og svar ift. design af en ny hjemmeside.

WordPress er verdens mest benyttede system til at lave hjemmesider med.

WordPress er et open source content management system (CMS), der gør det nemt at oprette og administrere en hjemmeside.

WordPress er godt at bruge fordi det har en enkel og intuitiv brugergrænseflade, der gør det nemt for selv ikke-tekniske brugere at arbejde med hjemmesidens indhold.

Da WordPress er open source så er der et stort fællesskab af udviklere, der har skabt en lang række udvidelser (plugins) og layouts (temaer), der gør det muligt at tilpasse sin WordPress hjemmeside funktionalitet og design som man ønsker.

Læs mere om WordPress her

Elementor – der er en udvidelse af WordPress (et plugin) – er en Page Builder, der gør det muligt at oprette og tilpasse hjemmesider med et visuelt “drag and drop” interface.
Elementor, som en overbygning på WordPress, er godt at bruge, fordi det gør det muligt for selv ikke-tekniske brugere at oprette og tilpasse hjemmesider uden at skulle skrive en eneste linje kode.

Elementor består reelt af det gratis plugin “Elementor” og et udvidelsesplugin “Elementor Pro“, som koster ca. $60 at benytte årligt.

Ja, Elementor er meget brugervenligt når man skal arbejde med indholdet på sin hjemmeside, selv for folk, der ikke kan programmere.

Elementor har en visuel ‘Page Builder’/’Website Builder’, der gør det muligt at oprette og tilpasse hjemmesider ved at trække og slippe designelementer ind på siden (‘Drag and Drop’).
Dette gør det muligt for selv ikke-tekniske brugere at oprette og tilpasse deres WordPress-hjemmeside uden at skulle have nogen erfaring med kodning.

Elementor har også en lang række predesignede designelementer, såsom skabeloner, widgets og add-ons, der gør det muligt at oprette professionelt udseende hjemmesider uden at skulle have erfaring med webdesign.

Jeg bruger Elementor til alle mine WordPress -hjemmesider netop fordi at det er nemt for ejeren at vedligeholde sin hjemmeside efterfølgende.

Det er MEGET vigtigt at holde sin hjemmeside opdateret rent teknisk. Der kommer løbende opdateringer af plugins, temaer og selve WordPress-systemet – og et kan have store konsekvenser ikke at holde disse opdateret.

Den nok vigtigste grund til at holde din hjemmesides software, er for at sikre dig mest muligt mod mod hacking og andre sikkerhedstrusler.

Ud over det rent sikkerhedsmæssige, så giver opdateringer dig også ofte nye muligheder, funktioner og forbedringer – f.eks. forbedringer af hjemmesidens ydeevnen og hastigheden.

 

Ja det er meget vigtigt, at du laver en backup af din WordPress-hjemmeside, før du opdaterer den, fordi opdateringer potentielt kan medføre fejl eller andre problemer, der kan skade eller endda ødelægge din hjemmeside.

Hvis du har lavet en backup, kan du altid gå tilbage til en tidligere version af din hjemmeside, hvis der opstår problemer, sådan at du ikke mister vigtigt indhold eller data.

Derudover kan en backup også være nyttig, hvis du ønsker at flytte din hjemmeside til en ny server eller en ny webhost (webhotel).

På den måde kan du sikre, at alt indhold og data bliver flyttet korrekt.

Svaret er ja –  du kan naturligvis sagtens redigere indholdet af din WordPress hjemmeside selv – og det er for langt de fleste MEGET nemmere end man skulle tro.

Jeg går meget op i at opbygge en brugervenlig hjemmeside for både dig og dine besøgende.
Jeg har valgt at lave hjemmeside i WordPress med Elementor, netop fordi det skal være nemt og intuitivt at redigere indhold på hjemmesiden , uden at det er nødvendigt at købe sig til hjælp.

Til hver enkelt af mine kunder laver jeg en unik videoguide, der i viser hvordan du arbejder med dit indhold.
Ud over denne video, får du også gratis adgang til mine VIP Videotutorials, som er en samling korte og præcise videoer der vier brugen af en hjemmeside der er designet i WordPress med Elementor.

Du kan se listen over videoer du kan få adgang til her www.videotutorials.dk/vip/

Et webhotel er en service, der opbevarer (hoster) din hjemmeside på internettet. Alle hjemmesider ligger på et webhotel, og det er her at alle de filer der udgør din hjemmeside opbevares.
Du skal altså have et webhotel, da det er nødvendigt for at dine hjemmesidefiler kan blive vist og være tilgængelige for folk på internettet. Uden et webhotel vil din WordPress-hjemmeside ikke være synlig på internettet, og du vil ikke kunne dele dit indhold med andre.

Hvis du endnu ikke har ‘købt’ et webhotel, vil jeg meget gerne rådgive dig ift valg af den bedste løsning udfor dine behov.

Starter du helt fra bunden og mangler både domæne og webhotel, så vil jeg meget gerne rådgive dig ift. hvor og hvad du skal købe, så du får det rigtige og til en fornuftig pris.

SEO – Søgemaskineoptimering

SEO står for Search Engine Optimization, eller søgemaskineoptimering på dansk.

Søgemaskineoptimering (SEO) er processen med at bygge og forbedre din hjemmeside med det formål, at den bliver nemmere for søgemaskiner – typisk Google – at finde og indeksere

SEO kan godt være en hel videnskab i sig selv, fordi der er mange parametre, der er med til at definere den måde Google prioritere de enkelte hjemmesider på – og kampen om at få en god placering i søgemaskinerne er benhård.

Onsite SEO er en teknik, der bruges til at optimere en hjemmesides indhold og struktur for at forbedre dens placering i søgeresultaterne fra søgemaskiner som f.eks.  Google.
Det er vigtigt med OnSite SEO, fordi det kan hjælpe med at øge trafikken til ens hjemmeside og dermed forbedre dens synlighed på internettet.
Onsite SEO kan også hjælpe med at forbedre brugeroplevelsen og øge sandsynligheden for, at folk vil interagere positivt med ens hjemmeside, f.eks. ved at klikke på links eller tage kontakt via mail eller telefon.

Hjemmesider bliver ‘mobilvenlige’, fordi de har et responsivt design.

Responsivt design betyder, at hjemmesiden tilpasser sig den enkelte skærmstørrelse helt automatisk, uanset på hvilke mediet (Computer, tablet, mobil) hjemmesiden bliver vist.

Indholdet på hjemmesidens enkelte sider (Tekst, grafik, billeder m.m.) tilpasses og skaleres til den enkelte skærm i relation til den givne skærmstørrelse.
F.eks. vil en side der på en computer har tre kolonner, ændre sig på en mobiltelefon til kun at have en kolonne (men selve indholdet stadig vises)

Det har længe været et must at en  hjemmeside er mobilvenlig – da de fleste af os er mere ‘online’ på vores mobiler end på computere – dette er også grunden til at Google i flere år har favoriseret hjemmesider der er ‘mobilvenlige’.

Du kan også læse min FAQ her på interactivedesign.dk

 

 

  • Ny Hjemmeside WordPress Arkitekt Helgo 6

HJEMMESIDER TIL ANDRE FAGGRUPPER

Jeg designer naturligvis også hjemmesider til mange andre faggrupper – og du kan se en oversigt over disse på mit primære portfolio: interactivedesign.dk

 

  • Ny Hjemmeside Psykolog Lyngby WordPress
    Lyngby Psykolog

4.7/5 – (19 votes)

Webdesigner
Lars Bregendahl Bro